Juuli oli viikko sitten jalostustarkastuksessa Tuusulassa.

Juuliskan kokonaistyyppi on erittäin hyvä ja se hyväksytään jalostukseen.

Alla lihavoitu ne kodat, jossa oli huomautettavaa.

Väri harmaa, poskimerkit ja valjaskuvio erinomaiset.
Korkeus 32 cm, pituus 49 cm, rinnansyvyys 20 cm ja paino 12 kg. Pituus hieman pitkä ja luusto hieman hento. Hampaisto täydellinen, turkki kuten kuuluu ollakin (turkin laatukova, peitinkarvan pituus puolilyhyt ja pinnanmyötäinen, pohjavilla riittävä). Ryhdikäs ja sukupuolileimaltaan oikea. Lihaksisto hyvin kehittynyt.

PÄÄ

Pään koko oikea, mutta hieman kapea. Kuono-osa hieman kevyt ja lyhyt. Silmät hieman vaaleanruskeat ja hieman pyöreät (tulisi olla tummanruskeat ja soikeat). Korvat niinkuin pitääkin (keskikokoiset ja oikein kiinnittyneet). Päälaki hieman leveä. Otsapenger selvä, päälaki/kuonolinja yhdensuuntaiset. Kuono-osa melko tylppä. Alaleuka hieman riittämätön. Huulet tiukat (hmmm. kyllä sillä selvä huulipoimu mielestäni on).

ETUOSA

Kaula hieman lyhyt. Rintakehä kaareva ja sen pituus hieman lyhyt kuten rintalastankin pituuus. Eturinta hieman kehittymätön. Kyynärpäät hyvin asettuneet. Lapaluut erittäin eteen työntyneet. Lapaluun kulma hieman suora. Olka- ja kyynärvarren pituus oikea. Kyynärvarren muoto ok (kaareva). Eturaajojen asento oikea. Välikämmenet lujat ja käpälät soikeat ja tiiviit, kuten kuuluukin.

SELKÄ

Selkä luja, selkälinja hieman köyry. Säkä huomaamaton (kuten kuuluukin). Selkä suora, lanne hieman pitkä.

TAKAOSA

Takaosasta ei ollut mitään huomautettavaa. Lantion asento oikea ja leveä. Polvi- ja kinnerkulma oikea. Takaraajat yhdensuuntaiset ja välijalan pituus oikea.

LIIKKEET
Selkä liikkeessä luja ja suora mutta hieman köyry. Eturaajojen liikkeet hieman lyhyet. Edestä liikkeet yhdensuuntaiset. Takaraajojen liikkeet matkaa voittavat ja yhdendsuuntaiset. Liikkeet kokonaisuudessaan tehokkaat.

LUONNE
Luoksepäästävyys: avoin, hampaiden näyttö/mittaus vakaa ja temperamentti vilkas, valpas.

Kokonaisuudessaan tarkastuslausunto (pdf)

Muille koirille oli lisätty huomioihin myös raajojen nokisuus, jos sitä ilmeni. Juulilla sitä ei ollut merkitty, mutta sillähän on takaraajoissa  nokisuutta.

Valitettavasti Juulista ei ole otettu tarkissa uutta kuvaa. Se tarkastettiin lauantai-iltana ja tihkusade tihentyi, joten kameraa ei silloin kaivettu esiin.

juuli_2008_huhti_2.jpg