Sitten viime päivityksen on gööttipuolella ollut niin paljon hommia, ettei ole ehtinyt edes omia sivuja päivittämään. Töitä teettää yhdistyksen sukutauluohjelmanpäivittäminen ja jalostustoimikunnan jutut. Ensi viikonloppuna on jalostustarkastus ja josko sen jälkeen pääsisi "normaaliin" päiväjärjestykseen...

Edellisenä viikonloppuna järjestettiin paimennustaipumustesti Rantasalmella. Olin molempina päivinä kuvaamassa koiria, sekä videolle että kameralla. Josko jossain vaiheessa ehtisi nekin käsittelemään. Meinaan juuri ennen taipparia tuli lasten koneeseen pöpö - ja sitten minun - ja sitten työkoneelle. Nyt sitten alustetaan koneita uudelleen. Mutta ennen kuin pääsee asentelemaan, piti ottaa varmuuskopioita....

Ok. Paimennustaipparissa oli Gallen ja Juulin lisäksi Demi ja Dino.

Galle ja Juuli eivät osoittaneet minkäänlaista taipumusta. Eivät onneksi karanneet lehmiä pakoonkaan. Niiden mielestä oli kiva kirmaista laitumella päivän päätteeksi. Ensiksi oli Juuli ja Örjan (paimennustaipumusarvioija) alkoi kyselemään, mikä siellä laitumen yläpäässä kiinnostaa koiraa. No eihän siellä ollut kuin Anssi kuvaamassa.... Aija kävelyttämässä Fannya... ja Galle autossa.... Anssi komennettiin kameran takaa laitumelle (ja siksi ei meitin koirista ole kuvia) ja yritettiin uudestaan. Ei vaikutusta. No sitten otettiin Galle yksin. Ei kiinnostunut eläimistä sitten yhtään. Eikun haisteli ja merkkaili. Sitten päästettii Juuli samalle laitumelle ja Aijan piti tulla sinne kans. Eli kolme ihmistä + Örjan ja Iris tulkkina sekä kaksi gööttiä. Ei mitään. 

Sitten Örjan halusi ottaa pikkunakin laitumelle. Fanny ei pelännyt lehmiä, mutta ei sännännyt niiden peräänkään.

Fanny_08_19vko4.jpg

Lauantaina Dino oli taipparissa ja oli hienoa seurata koiran työskentelyä. Dino sai arvioksi erinomaiset paimennustaipumukset.

Dino_08_paimennus1.jpg

Sunnuntaina Demi oli taipparissa. Demin  isännän piti tulla myös laitumelle, mutta sen jälkeen Demi teki hommia kuin vanha tuttu. Vähän se arkaili lehmiä, mutta kiinnostus voitti. Tuloksena erittäin hyvät paimennustaipumukset.

 Demi_08_paimennus1.jpg